Mistrovství ČR stopařů IPO - FH 2007

24.02.2008 18:00

    Ve dnech 3. – 4. listopadu 2007 pořádala ZKO Nový Malín IV. ročník mistrovství ČR stopařů IPO – FH a následnou kvalifikaci na mistrovství světa, které se bude konat letos na Slovensku.Této mistrovské soutěže se zúčastnilo po předchozích kvalifikačních soutěžích 16 psovodů se svými psy.

    Celou soutěž provázelo počasí, které bylo pro stopařinu téměř ideální. Pachové stopy byly položeny do ozimu a to pro oba dva dny. Podmínky velmi podobné těm, které budou i na MS stopařů na Slovensku.

    Posuzování této soutěže se na velmi vysoké úrovni zhostila dvojce rozhodčích - pan Hodek Jaroslav a Zábranský Josef. Jejich kvalitnímu výkonu nebylo možné nic vytknout. Posuzování bylo naprosto korektní.

    O tom na jak vysoké úrovni byli psovodi se svými psy připraveni soutěžit hovoří jak průběžné tak i závěrečné bodové hodnocení pánů rozhodčích, protože nedělní odpolední atmosféra před bodovací listinou by se dala doslova krájet.Vždyť mezi prvním až čtvrtým místem byl bodový rozdíl 7 bodů a to hovoří za vše.

    No a jak to vše zkončilo?

 

    1. místo Karel Kováč, k.k. Havířov - Bludovice, pes: Akim Alukuk, 193 b.

    2. místo Radovan Morávek, k.k. Nový Malín, pes: Ambra z Malínského statku, 187 b.

    3. místo Vladimír Košťál, k.k. Havířov – Bludovice, pes: Brutus z Danaru, 186 b.

    4. místo Marie Stráníková, k.k. Česká Třebová, pes: Ayk Mar – Mastr, 186 b.

    5. místo Adolf Heroš, k.k. Varnsdorf, pes: Ero z Třešňáku, 184 b.

 

    Toto jsou výsledky prvních pěti soutěžících. První dva soutěžící v pořadí (Karel Kováč a jeho Akim Alukuk a pan Radovan Morávek s Ambrou z Malínského statku) se kvalifikovali do reprezentace na MS stopařů 2008 na Slovensko. Jako třetí se automaticky kvalifikovala úřadující mistryně světa paní Irena Zemanová s Kájou od Hradu Lipky.

    Obrovský dík za zajištění celé soutěže patří všem, kteří se postarali o její hladký průběh a to především vedoucím úseků stop - panu Miloši Ježkovi a Laďovi Křížkovi – A jejích týmu kladečů. Rovněž velký dík kompletní sestavě organizačního štábu, který tvořil celé týlové zabezpečení. V neposlední řadě patří poděkování také sponzorům a to firma Almika Praha, Obecní úřad Nový Malín, Auto Renault Kubíček, Autocentrum s.r.o. Šumperk Vlastimil Talanda, firma RemiStar s.r.o., Gappay, MEDOS a.s., Bludovská a.s., autobazar Milek, pan Miroslav Kolínek a pivovar Hanušovice.  

     

—————

Zpět